Bitcoin mogelijk op weg naar $20.000

Hoera! De derde bitcoin halving is een feit én bitcoin heeft het overleefd..Blijft dit zo, dan is Bitcoin op weg naar 20.000 dollar.
bitcoin op weg naar $20.000 maan

Hoera! De derde bitcoin halving is een feit én bitcoin heeft het overleefd. De vraag is echter, hoeveel miners het zullen overleven en wat dit betekent voor de koers van bitcoin. Hopelijk zien we geen Death Spiral meer. Hierna is bitcoin mogelijk op weg naar 20.000 dollar.

Op maandag 11 mei halveerde de subsidie voor de miners van bitcoin van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. De impact hiervan was voornamelijk voelbaar bij de miners, want dat was te zien aan de hashrate. Deze nam direct na de halving af fors af.

De hashrate daalde met 30%, wat erop wees dat een behoorlijk aantal miners de apparatuur (tijdelijk) had uitgezet. Hierdoor ging de kostprijs per geminede bitcoin voor de overgebleven miners omlaag. Marc van der Gijs, van Hut8, gaf in de laatste Cryptocast aan dat zijn bedrijf na 4 dagen reeds met winst minede. Zij konden het dus wel goed volhouden

De echte death spriral waarvoor gevreesd werd is vooralsnog uitgebleven, maar blijft de komende weken of maanden wel tot de mogelijkheden behoren, tenzij de prijs van bitcoin zozeer stijgt dat minen bij een hogere hashrate nog steeds rendabel blijft. Nu hopen dat deze uitblijft en Bitcoin op weg gaat naar 20.000 dollar!

Deze column is origineel verschenen op IEX.nl

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

DEEL DIT ATIKEL MET JE VRIENDEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties