Niets is wat het lijkt, geldt ook voor de economie

Niets is wat het lijkt, zeggen ze wel eens en dat geldt ook voor de economie. Ondanks de ongekende steun herstelt de economie minder goed dan verwacht.
geldt ook voor de economie

Niets is wat het lijkt, zeggen ze wel eens en dat geldt ook voor de economie. Ondanks de ongekende steun herstelt de economie minder goed dan verwacht. De ongekende steunpakketten lijken niet afdoende te werken om de reële economie aan te zwengelen. Verwacht wordt dat het tot 2022 duurt voordat de economie zich weer op een niveau bevindt van voor de crisis.

Wat er in de tussentijd gebeurt is een groot raadsel. Volgens de Fed valt of staat dit met een mogelijke tweede Corona golf. Lang verhaal kort: als die tweede golf komt dan zijn de rapen gaar. De economie kan niet een tweede schokgolf aan. Laten we hopen dat het zo ver niet komt.

Ondertussen neemt de werkloosheid wat af, maar ook hier geldt: niets is wat het lijkt. Want de permanente werkloosheid ook na deze eerste golf neemt enorm toe. Met alle gevolgen van dien.

De snelheid waarmee een economische cyclus verloopt is echter tergend langzaam te noemen, maar niet minder logisch. De oorzaak van iets heeft een heel lange weg te gaan, voordat het gevolg daadwerkelijk tot uiting komt.

https://youtu.be/llpq_JU8y4M

In de bovenstaande video bespreken we de positieve en de negatieve affecten van de corona crisis op de economie. Want niets is wat het lijkt en dat geldt misschien nog wel het meest voor de huidige economie.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

DEEL DIT ATIKEL MET JE VRIENDEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties