Mijn favoriete boeken op het gebied van Crypto en trading

Boeken


Hieronder volgt een overzicht van de boeken die mij enorm hebben geholpen met bij begrijpen van complexe (macro-)economische bewegingen, bitcoin, technische analyse, trading en het financiële systeem.


The Bitcoin Standard

De Nederlandse versie van het beste Bitcoin boek van de wereld. Het boek gaat diep in op een, apolitieke, gedecentraliseerde, vrije markt welke als alternatief kan dienen voor nationale Centrale Banken. Saifedean Ammous plaatst Bitcoin in een historische context en beschrijft wat de mogelijke impact kan zijn op de economie, politiek en ons sociale leven.

Beleggen met technische analyse

Dit boek maakt een prachtige uitsplitsing tussen objectieve en subjectieve vormen van technische analyse. Een zeer kundig geschreven boek, nauwkeurig onderbouwd met wiskundige data waardoor technische analyse compleet tot haar recht komt. Dit boek adviseerde ik mijn studenten voor het vak Technische Analyse dat ik doceerde aan de Hogeschool van Amsterdam.

van goud tot bitcoin boek madelon vos

Van Goud tot Bitcoin

Dit boek beschrijft de fragiliteit van ons financiële systeem en hoe de historie ons kan dienen als leidraad voor de toekomst. Het geeft praktische tips over hoe u uw vermogen kunt beschermen in tijden van crisis en welke rol goud, Bitcoin en andere cryptomunten hierin spelen. Het doel van het boek is om de lezer bewust te maken van de fragiliteit van ons financiële systeem en hoe de historie ons kan dienen als leidraad voor de toekomst.

Geldmoord

Econoom Mujagic laat niet alleen de meest onderschatte rol van de centrale banken in de wereldeconomie zien, maar waarschuwt ook voor de toekomstige wereld. Een boek over hoe ons geld door middel van geldcreatie kapot gaat.

The Big Reset

In dit boek beschrijft Willen Middelkoop het verleden en de tekortkomingen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we over zullen gaan naar een nieuw systeem. Goud is de enige valuta die haar koopkracht de afgelopen eeuwen heeft behouden. De banken proberen de enorme vlucht naar goud als decennia lang tegen te houden maar het lijkt erop dat ze deze ‘War on Gold’ gaan verliezen.

when money dies madelon

When money dies

When money dies is een boek over de hyperinflatie in de Duitse Republiek Weimar in 1923. De Duitse munt werd hierdoor waardeloos en de economie veranderde in een ruileconomie (de wisselkoers in december van dat jaar was 1 dollar : 4.200.000.000.000 mark).

Als de dollar valt

Dit boek geeft de lezer een zeer verhelderend inzicht in de wereld achter het geld en de machtposities van de grote wereldwijde financiële spelers en vertelt je hoe je hier van kunt profiteren. Alles over de kredietcrisis van 2008.

geld goud en zilver madelon vos

Geld, goud & zilver

Goud en zilver trekken tegenwoordig veel aandacht, evenals de euro. Zo goed als het gaat met deze edelmetalen, zo slecht gaat het met ons betaalmiddel. Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Toch weten maar weinigen precies wat geld is en wat goud en zilver hiermee te maken hebben. Niet verwonderlijk. Want zoveel als erover gesproken wordt, zo weinig is erover geschreven. Boeken over goud en zilver zijn net zo schaars als de edelmetalen zelf. Zeker in het Nederlandse taalgebied. Eric Mecking en Elmer Hogervorst hebben daarom dit boek geschreven dat volgens hen in een dringende behoefte voorziet. Zij behandelen niet alleen de geschiedenis van geld, goud en zilver, maar geven ook argumenten waarom u op z'n minst een greintje goud dient te bezitten. 

de intelligente belegger madelon vos

De intelligente belegger

De klassieker ‘De intelligente belegger’ wordt zelfs na ruim 70 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen – hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. ‘De intelligente belegger’ is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Niet voor niets door Warren Buffett uitgeroepen tot verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven. 

boek madelon vos

Wave principle of human social behavior

Wat drijft onze sociale stemming? Onze acties? Onze drijfveren? Kunnen we de samenstelling van het universum onderzoeken en toepassen op wie we zijn en wat we doen? De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de nieuwe wetenschap van de socionomics.

Socionomics is voortgekomen uit het Wave Principle, een theorie van patronen in financiële markten. Nu stelt Robert Prechter voor dat ditzelfde principe kan worden toegepast op ons eigen sociale en culturele leven. Prechter laat zien dat dominante aspecten van onze onbewuste mentaliteit worden gekenmerkt door meetbare patronen. Die patronen vormen de bouwstenen van de sociale interactie van de mensheid, en op hun beurt het golfprincipe.