Boeken


Hieronder volgt een overzicht van de boeken die mij enorm hebben geholpen met bij begrijpen van complexe (macro-)economische bewegingen, bitcoin, technische analyse, trading en het financiële systeem.


The Bitcoin Standard

De Nederlandse versie van het beste Bitcoin boek van de wereld. Het boek gaat diep in op een, apolitieke, gedecentraliseerde, vrije markt welke als alternatief kan dienen voor nationale Centrale Banken. Saifedean Ammous plaatst Bitcoin in een historische context en beschrijft wat de mogelijke impact kan zijn op de economie, politiek en ons sociale leven.

Beleggen met technische analyse

Dit boek maakt een prachtige uitsplitsing tussen objectieve en subjectieve vormen van technische analyse. Een zeer kundig geschreven boek, nauwkeurig onderbouwd met wiskundige data waardoor technische analyse compleet tot haar recht komt. Dit boek adviseerde ik mijn studenten voor het vak Technische Analyse dat ik doceerde aan de Hogeschool van Amsterdam.

The Big Reset

In dit boek beschrijft Willen Middelkoop het verleden en de tekortkomingen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we over zullen gaan naar een nieuw systeem. Goud is de enige valuta die haar koopkracht de afgelopen eeuwen heeft behouden. De banken proberen de enorme vlucht naar goud als decennia lang tegen te houden maar het lijkt erop dat ze deze ‘War on Gold’ gaan verliezen.

Geldmoord

Econoom Mujagic laat niet alleen de meest onderschatte rol van de centrale banken in de wereldeconomie zien, maar waarschuwt ook voor de toekomstige wereld. Een boek over hoe ons geld door middel van geldcreatie kapot gaat.

Als de dollar valt

Dit boek geeft de lezer een zeer verhelderend inzicht in de wereld achter het geld en de machtposities van de grote wereldwijde financiële spelers en vertelt je hoe je hier van kunt profiteren. Alles over de kredietcrisis van 2008.

arrow_drop_up arrow_drop_down