De bitcoin halving is bijna een feit!
Het is bijna zover! We staan aan de vooravond van de bitcoin halving en de bitcoin halving is bijna een feit! Dit is een van de belangrijkste gebeurtenissen – zo niet de belangrijkste – sinds de lancering van de cryptomunt. Met nog slechts een aantal uren op de klok komt de halving steeds dichterbij. De spanning op de markten is merkbaar.
Op block 630.000 is het zover. Dan vindt de officiële verlaging van de subsidie voor de miners plaats. Bitcoin halving bijna een feit! Hoe laat precies, is niet duidelijk in te schatten. Momenteel worden de blokken iets sneller dan een per tien minuten gemined, kijkend naar de blockchain.
Spanning is voelbaar
In deze tijd is technische analyse ontzettend lastig. Zoals in eerdere columns besproken, kunnen de miners in de problemen raken, gezien de lagere opbrengsten. Zij kunnen hun voorraden bitcoin verkopen om faillissement af te wenden. Dit resulteert echter direct in een lagere prijs voor bitcoin en dus lagere opbrengsten voor de miners, en daarom zullen ze er zo lang mogelijk mee wachten. De komende periode wordt dus voor de miners ontzettend spannend. Er zijn zo veel krachten die een rol spelen tijdens deze halving, dat we niets anders kunnen dan onze stoploss in de gaten houden en afwachten.
Intussen wachten de handelaren rustig af: de volumes zijn laag en de spanning is voelbaar. CryptoTwitter is booming en tal van theorieën over mogelijke koersontwikkelingen doen de ronde.
Vannacht daalde de koers behoorlijk, waardoor er bij de CME Group-futures een gat op de grafiek ontstond. In tegenstelling tot de bitcoinbeuzen die 24 uur per dag open zijn, sluit de futureshandel van de CME in het weekend. Hierdoor ontstaan er zogenoemde gaten op hun grafiek. De koers sloot vrijdag veel hoger dan die maandag opende.
Hoe dan ook, de bitcoin halving bijna een feit, maar of de halving de impact zal hebben die de voorgaande twee halvings had, is nog slechts de vraag. Dat weten we pas over een aantal maanden.
10% korting krijgen voor mijn cursus en community? Ga dan naar deze pagina.
Deze column is origineel verschenen op IEX.nl.