Bitcoin bullrun

De bullrun van 2017

Ondanks de snelle stijging is er naar mijn mening een groot verschil tussen de bullrun van 2017 en de bullrun waar we ons nu in bevinden. Eén van de grootste verschillen tussen de beide bullruns is het verschil in aantal retail- en institutionele investeerders die nu Bitcoin in hun portefeuille hebben. De bitcoin bullrun van 2017 werd voornamelijk geleid door retail investeerders en door hun angst om de boot te missen (Fear Of Missing Out).

Door de huidige macro-economische ontwikkelingen en het financiële beleid van de centrale banken is het zogenaamde “slimme geld” steeds meer de waarde van Bitcoin gaan inzien. Voorbeelden van het slimme geld zijn grote investeerders zoals Paul Tudor Jones, De Winklevoss Twins en Raoul Paul. Een andere ontwikkeling die nu gaande is, is dat bedrijven hun reserves investeren in Bitcoin (MicroStrategy), bijvoorbeeld grote investeringsmaatschappijen zoals Grayscale. In tegenstelling tot 2017 wordt de huidige bullrun dus voornamelijk in gang gezet door deze investeerders.



De rol van de retail investeerders

De retailers zijn nu ook voorzichtig aan meer en meer geïnteresseerd in Bitcoin. Waar in 2017 elke dag wel allerlei artikelen over de koers van Bitcoin in de diverse media te vinden waren, begint dat nu ook weer langzaam op stoom te komen. Een andere signalering indicator om de interesse van Retail investeerders te peilen is via Google Trends. Met deze indicator kun je zien hoe vaak het woord Bitcoin wordt opgezocht. Dit is nu nog niet zo hoog als dat het in 2017 was, zie afbeelding hieronder. Wanneer het woord Bitcoin weer massaal wordt opgezocht en de mainstream media meer gaat publiceren, dan kan dit zich in een enorme prijsstijging vertalen. De mainstream media speelt namelijk een grote rol in het gevoel van “niet de boot willen missen” of anders gezegd het gevoel van “FOMO”.

Veranderende trend

De derde trend die we op dit moment zien, is dat er steeds meer Bitcoin van de Exchanges naar cold wallets worden verplaatst. Een cold wallet is een cryptocurrency wallet die niet verbonden is met het internet en die dan vaak op een veilige plek bewaard wordt. De coin wordt dus als het ware lokaal opgeslagen in een offline omgeving. Een reden hiervan is vaak dat investeerders hun Bitcoin op korte termijn niet wensen te verkopen. Deze trend kan er dus voor zorgen dat er steeds minder Bitcoins beschikbaar zijn verhandeld kunnen worden op de exchanges.

Door de toenemende media aandacht, stijgende koersen en door de macro economische ontwikkelingen is er een grote kans dat de vraag naar Bitcoin in de nabije toekomst significant kan stijgen. Het aanbod van Bitcoin op de exchanges neemt ook nog af terwijl de vraag naar Bitcoin stijgt. Dit kan daardoor een sterk positief effect hebben op de Bitcoin koers. Bepaal wel voor jezelf het juiste moment van aankoop en je investeringen strategie. Madelon bespreekt onder anderen deze en nog meer zaken over cryptyo in haar crypto update van de Telegraaf.