Bitcoin verliest meer dan 40% in 7 dagen
Bitcoin verliest meer dan 40% in 7 dagen
16 maart 2020 
in Bitcoin
1 min. leestijd

Bitcoin verliest meer dan 40% in 7 dagen

Wat een week was dit! Het schouwspel dat zich voor uw ogen afspeelt is uniek – iets dat je mogelijk maar een of twee keer in je leven meemaakt. Het lijkt net alsof de wereld in brand staat en er niet voldoende mankracht is om te blussen. Niet alleen de aandelenmarkten, maar ook de edelmetalen en zelfs bitcoin gingen vorige week fors omlaag. Bitcoin verliest 40% dagen.

Paniekvoetbal

Gisteravond kwam de Fed met een noodpakket. De Federal Reserve kondigde aan om $700 miljard in de economie te pompen en de rente met maar liefs 1 procentpunt te verlagen. Even voor uw beeldvorming: ten tijde van de val van Lehman Brothers – het begin van de kredietcrisis in 2008 – verlaagde de Fed de rente met slechts 0,5 procentpunt.

The game is on! Er is een crisis in het hart van het financiële systeem, die al sinds september aan het pruttelen is en nu door de paniek omtrent Covid-19 pas echt tot uiting komt. De Fed probeert uit alle macht de brand te blussen.

Liquiditeitscrisis

Inrtussen is er op de beurzen wereldwijd een tekort aan liquiditeit… een liquiditeitscrisis noemen we dat. Momenteel is men zijn longs aan het omzetten in shorts, margin calls aan het aanvullen en de portefeuille aan het herindelen. Daar is geld voor nodig. De vlucht uit de markten richting de dollar is dan ook pijnlijk voelbaar.

Als je dacht dat vorige week een heftige week was, bereid je dan maar voor op de aankomende week. Ons land zit in semi-lockdown met alle gevolgen van dien. De vraag is: what’s next? Het is duidelijk dat dagen met dieprode cijfers zullen volgen.

Lang leve de stop-loss

Goed, kijkend naar de grafiek van bitcoin kan ik het kort houden: ik had dit niet verwacht. Bitcoin verliest 40% dagen, maar ook met behulp van mijn toolset heb ik een daling als deze niet als meest waarschijnlijke scenario beschouwd.

De technisch analist maakt gebruik van een tool set om een bepaalde prognose te maken en daar een mooie kansberekening op toe te passen. Je mag in je handjes knijpen als je zeven van de tien keer goed zit. Maar desondanks geldt: beter een handvat dan geen handvat. Lang leve de stop-loss.

Deze column is origineel verschenen op IEX.nl.

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen