Bitcoin koers loopt op: halving nadert
Bitcoin koers loopt op: halving nadert
04 mei 2020 
in Bitcoin
1 min. leestijd

Bitcoin koers loopt op: halving nadert

Nog zeven dagen te gaan en dan is het zover: De bitcoin halving. Dit is het moment waar bitcoiners sinds de vorige halving in 2016 naar uitkijken. Nu de bitcoin halving nadert, begint het met de minuut spannender te worden.

Precies op het moment dat de wereldeconomie in vuur en vlam lijkt te staan en overeind gehouden wordt met ongelimiteerde vers gedrukte dollars, wordt bij bitcoin de beloning die de miners ontvangen gehalveerd.

Bitcoin halving nadert

Een halving is altijd een spannend moment voor de gehele crypto community. Waar er bij de euro en de dollar wordt vertrouwd op de centrale banken, zit dat bij bitcoin anders. Bij bitcoin vertrouwt men het protocol. De uitgifte van nieuwe bitcoins ziet er als volgt uit:

bitcoin hashrate inflatie en tijd

In eerdere columns is de impact op de bitcoin miners uitgelegd. Naar verwachting zal een aantal miners er de brui aan geven als de bitcoinkoers op korte termijn niet stijgt. Miners kunnen immers slechts een korte tijd met verlies delven, en zijn op een gegeven moment genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien.

Zo’n halving vindt elke 210.000 blokken (ongeveer eens in de 4 jaar) plaats en is een van de belangrijkste gebeurtenissen voor bitcoin tot nu toe.

Er wordt altijd gespeculeerd over wat de halving voor effect zal hebben op de koers van bitcoin. Enkele weken geleden concludeerde ik al dat veel handelaren langs de zijlijn staan en afwachten wat bitcoin gaat doen.

Bitcoin koers, halving

De koersreactie naar aanleiding van de vorige halving was enorm. En nu wil het fundamentele feit ook nog, dat de rest van de economie in chaos verkeert. De perfect storm voor bitcoin, als je het mij vraagt. Nu is nog de vraag of de bitcoin koers voor het derde maal op zal lopen. De toekomst zal het leren.

10% korting krijgen voor mijn cursus en community? Ga dan naar deze pagina.

Deze column is in zijn geheel te lezen op IEX.nl.

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen