Bitcoin mogelijk op weg naar $20.000
Bitcoin mogelijk op weg naar $20.000
18 mei 2020 
in Bitcoin
1 min. leestijd

Bitcoin mogelijk op weg naar $20.000

Hoera! De derde bitcoin halving is een feit én bitcoin heeft het overleefd. De vraag is echter, hoeveel miners het zullen overleven en wat dit betekent voor de koers van bitcoin. Hopelijk zien we geen Death Spiral meer. Hierna is bitcoin mogelijk op weg naar 20.000 dollar.

Op maandag 11 mei halveerde de subsidie voor de miners van bitcoin van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. De impact hiervan was voornamelijk voelbaar bij de miners, want dat was te zien aan de hashrate. Deze nam direct na de halving af fors af.De hashrate daalde met 30%, wat erop wees dat een behoorlijk aantal miners de apparatuur (tijdelijk) had uitgezet. Hierdoor ging de kostprijs per geminede bitcoin voor de overgebleven miners omlaag. Marc van der Gijs, van Hut8, gaf in de laatste Cryptocast aan dat zijn bedrijf na 4 dagen reeds met winst minede. Zij konden het dus wel goed volhouden

De echte death spriral waarvoor gevreesd werd is vooralsnog uitgebleven, maar blijft de komende weken of maanden wel tot de mogelijkheden behoren, tenzij de prijs van bitcoin zozeer stijgt dat minen bij een hogere hashrate nog steeds rendabel blijft. Nu hopen dat deze uitblijft en Bitcoin op weg gaat naar 20.000 dollar!

10% korting krijgen voor mijn cursus en community? Ga dan naar deze pagina.Deze column is origineel verschenen op IEX.nl

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen