Bitcoinhandelaren langs de zijlijn

Bitcoin handelaren kiezen ervoor tijdelijk hun bitcoins om te ruilen voor stablecoins. Bitcoinhandelaren staan langs de zijlijn, in aanloop naar de halving.
handelaren langs de zijlijn bitcoin

Bitcoinhandelaren staan langs de zijlijn. Ze wachten af. De financiële instabiliteit en onzekerheid omtrent corona zorgt voor een vlucht uit de aandelen, maar ook uit bitcoin. Bitcoin handelaren staan langs de zijlijn.

Waar de wereldeconomie in de dollar een veilige haven ziet, vindt op de cryptomarkt een zelfde fenomeen plaats. Cryptoliefhebbers kiezen echter voor een digitale cryptografische versie van de aan inflatie onderhevige dollar. Niet alleen in de ‘gewone economie’ staan handelaren langs de zijlijn, ook de cryptomarkt kijkt van een afstandje toe.

Maar liefst 3 miljard aan ‘stablecoins’ staat ten tijde van schrijven langs de zijlijn. En dat is logisch. Ook bitcoin een heftige tijd door, zij het op een totaal andere manier.

Halvering

De aanstaande bitcoin halving zorgt voor de nodige onzekerheid op de cryptomarkt. Deze derde halving komt echter als geroepen. Uitgerekend op het moment dat de wereldeconomie in vuur en vlam staat, komt bitcoin met een halving. Precies op het moment dat de FED ongelimiteerd geld bij print, waardoor hyperinflatie op de loer ligt.

Deze halving betekent een halvering van de beloning voor bitcoin miners. Bitcoins worden hierdoor dus minder snel in omloop gebracht. Deze halving is een spannende gebeurtenis. Men verwacht dat bitcoinminers het zwaar krijgen en hierdoor mogelijk hun voorraden bitcoins op de markt dumpen. Op deze manier kunnen miners een een faillissement af te wenden.

Bitcoinhandelaren langs de zijlijn

Die drie miljard is niet zozeer hetgeen ertoe doet. Interessanter is dat handelaren hun bitcoin niet inwisselen voor dollar. Ze kiezen voor de cryptografische versie van de wereldmunt. Beter bekend als Tether. Zo’n Tether heeft een waarde van ongeveer één dollar, omdat iedere Tether door één dollar gedekt wordt. Handelaren kiezen hoogstwaarschijnlijk voor Tether, omdat deze nog sneller en goedkoper weer in bitcoin kan worden omgezet.

Deze column is in zijn geheel te lezen op IEX.nl.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

DEEL DIT ATIKEL MET JE VRIENDEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties