“De Euro is zeker nog niet gefaald.”
“De Euro is zeker nog niet gefaald.”
08 juli 2020 
0 min. leestijd

“De Euro is zeker nog niet gefaald.”

Volgens Edin Mujagic, hoofdeconoom bij OHV, is de Euro nog niet gefaald. Dat zei hij in de laatste uitzending van de Cryptocast. Volgens hem heeft de Europese Centrale Bank nog slagkracht om de Euro te redden. Dit valt of staat met vertrouwen.

In Cryptocast nummer 122 bespreken duiken we de geschiedenis in. We gaan terug naar de oorsprong van ons geld. Van gouden munten tot aan het losalten van de gouden standaard in 1971. Vanaf dat moment konden centrale banken zo veel goud uitgeven als ze wilden. De Dollar was immers niet meer gekoppeld aan goud. Dat zorgde voor een systeem waarin eindeloze bubbels ontstonden met allerlei valkuilen van dien.

De Euro is nog niet gefaald

Het is volgens Edin echter nog niet te laat. De Euro is zeker nog niet gefaald. Het antwoord zou mogelijk een soort nieuwe gouden standaard zijn. Dit zou betekenen dat Centrale Banken en dus overheden niet meer ongelimiteerd geld bij kunnen printen. Daar zitten overheden niet op te wachten. In ieder geval: tien jaar is niets in het leven van een monetair systeem. Net als met de euro is kun je van bitcoin nog lang niet zeggen dat het een mislukking is. Maar ook niet dat het een succes is.


Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen