Fed print geld maar bitcoin halveert supply

Na drie weken chaos op de financiële markten, de fed probeert het systeem te redden. Terwijl de Fed print, halveert bitcoin haar supply.
Fed print geld maar bitcoin halveert supply

Na drie weken chaos op de financiële markten, lijkt de rust wedergekeerd. Niet alleen op de beurs is het relatief rustig, ook op de cryptomarkt lijkt men van de schrik bekomen. Dit was enkele dagen geleden nog ondenkbaar toen de paniek omtrent het corona virus uitbraak.

Men realiseert zich meer en meer dat de uitbraak van het coronavirus een lange nasleep zal hebben. Hoe lang precies weet niemand. Maar dat deze dip slechts het begin was, is meer dan duidelijk.

Monetaire steun

De schrik op de markt was de afgelopen weken fors voelbaar: meerdere noodpakketten vanuit zowel de Fed als de ECB werden aangekondigd. De markt reageerde hier positief op, en dat kon ook bijna niet anders gezien de omvang ervan.

We staan aan de vooravond van een nieuwe economische crisis en wereldwijd proberen overheden en centrale banken met man en macht te redden wat er te redden valt. Echter, vooralsnog zonder succes.

Fed print, maar bitcoin halveert supply

Voor bitcoin is dat anders: centraal bankiers noch overheden bepalen het beleid. Waar de Fed en de ECB ongelimiteerd geld bijdrukken doet bitcoin het tegenovergestelde. Alsof het zo bedacht was. Al tien jaar geleden wisten we dat dit moment zou komen… de halvering van het aantal nieuw geproduceerde bitcoins. Fed print, maar bitcoin halveert de supply. Echter is nog de vraag of de halvering van de bitcoins supply wél een positieve uitwerking op de koers zal hebben.

Het is bijna ironisch om te zien dat de wereldeconomie de ene na de andere geldinjectie nodig heeft, terwijl de aanwas van nieuwe bitcoins iedere vier jaar schaarser wordt. Nog slechts 44 dagen te gaan en dan is het moment daar. Dan is de derde bitcoin halving een feit en zullen we zien of dit bitcoin te goede komt.

Deze column is origineel verschenen op IEX.nl.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

DEEL DIT ATIKEL MET JE VRIENDEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties