Geen v-shape, maar een bank-shape recovery
Geen v-shape, maar een bank-shape recovery
20 juli 2020 
0 min. leestijd

Geen v-shape, maar een bank-shape recovery

Geen V-shape, maar een Bank-shape recovery, dat is wat we momenteel zien. Simpel weg betekent het niets anders dan een herstel, veroorzaakt door de Centrale Banken. De centrale bank zou middels haar beleid moeten sturen op een lagere werkloosheid en een toename van de economische groei. De bank-shape recovery is overal zichtbaar, echter niet op de plekken waar het zichtbaar zou moeten zijn…

We spreken er eigenlijk al weken over: de Centrale Banken hebben de touwtjes in handen. Die bank-shape recovery ontstaat natuurlijk niet uit lucht. Of eigenlijk toch wel.. Centrale banken creëren namelijk geld uit niets en dit geld lijkt overduidelijk op de verkeerde plekken terecht te komen en dus helemaal (nog) niet te zorgen voor economische groei en een afname van de werkloosheid. Hoe en waaraan dat te zien is, leg ik je uit in de onderstaande video.

Ook duiken we dieper in de cijfers van de Europese Centrale Bank. Iedere maand upgrade de ECB het inflatie mandje en wordt er gekeken naar de stijging van het prijspeil van bepaalde producten. Ondanks het feit dat het lijkt alsof er momenteel geen inflatie is, zien we wel degelijk een stijging in de prijs van bepaalde producten. Dit wordt absoluut gezien recht getrokken door de lagere prijzen van elektriciteit en benzine, en doordat het mandje – in mijn ogen – verkeerd berekend wordt.. Die bank-shape recovery heeft dus veel meer impact dan wat wij in de eerste instantie denken.


Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen