De ondernemer achter JayJay Boske
De ondernemer achter JayJay Boske
09 oktober 2020 
1 min. leestijd

De ondernemer achter JayJay Boske

In de derde aflevering van Madelon Navigeert neem ik je mee in het leven van JayJay Boske. Ik spreek hem over hoe belangrijk het is om de juiste mindset te hebben om successen te behalen en wat de invloed is van een verkeerde mindset. Zo was hij één van de weinige Nederlandse rugby spelers die het schopte tot internationaal rugby speler, maar belandde uiteindelijk weer op de ladder bij het schoonmaak bedrijf van zijn vader. Dit maakte hem echter wel de ondernemer die Jayjay Boske nu is.


Prestatie drang

Jayjay is een vechter sinds zijn geboorte. ‘In 1986 was ik het kleinste kind ooit geboren in Nederland. Ik zou of dood geboren worden of gehandicapt Hier is mijn vechtersdrang ontstaan’. Deze mentaliteit heeft hem ver gebracht, maar ook zeker in de weg gezeten in zijn leven. In deze aflevering van Madelon Navigeert gaan we hier uitgebreid op in en legt hij uit welke lessen hij hiervan heeft geleerd.

JayJay’s visie over Geld

‘Ik leerde pas op latere leeftijd omgaan met geld. In het begin speelde het concept geld speelt geen belangrijk rol in mijn leven maar ik wist wel dat het essentieel is om er dingen mee te doen’. ‘Mijn salaris tijdens tijdens mijn internationale rugby carrière was gelijk aan het minimum loon. Hierdoor heb ik in de onderste regionen leren shoppen en leefde ik op een gegeven moment weken lang op brood, eieren en melk’. Op het moment dat ik meer geld begon te verdienen begon geld wel meer invloed op me te hebben. Wat daarbij mooi naar voren komt in ons gesprek is het grote contrast van de verschillende fases van geld verdienen. ‘Eerst kocht ik horloges omdat ik het gewoon simpelweg kon kopen en nu ben ik meer gericht op investeringen.’

De positieve en negatieve rol van social media

Nu Is JayJay vooral bekend als tv-presentator en van zijn YouTube kanaal Day 1. ‘Het is belangrijk dat je hierin dicht blijft bij je passie en wat jij wil doen. Wanneer je dit niet doet kan het heel confronterend zijn en dingen laten doen waar je eventueel spijt van kan krijgen’. Boske legt zijn relatie uit met social media en hoe je als ondernemer hiermee kan omgaan. ‘Ik heb een haat liefde verhouding met Social media, zonder besta ik niet en met vind ik het heel erg leuk.’ Op deze manier leren we de ondernemer achter Jayjay Boske kennen.

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen