Mr. Probz: Het verhaal achter zijn succes
Mr. Probz: Het verhaal achter zijn succes
21 oktober 2020 
2 min. leestijd

Mr. Probz: Het verhaal achter zijn succes

In deze aflevering wordt besproken wie de mens achter Mr. Probz is. Veel mensen kennen Mr. Probz voornamelijk als internationaal, succesvolle artiest, maar hoe is hij tot dit succes gekomen? Het wordt direct duidelijk dat vallen en opstaan de rode draad binnen het leven van Mr. Probz, wiens werkelijke naam Dennis Stehr, is. Door bepaalde gebeurtenissen stond hij er al vroeg op jonge leeftijd alleen voor. Een gevolg hiervan was dat hij op het verkeerde pad terecht kwam en ook nooit zijn basis/ middelbare school heeft afgemaakt. Op zijn vijftiende verjaardag kreeg Mr. Probz een brief van de burgermeester waarin vermeld stond dat hij niet meer naar school hoefde te komen. Ondanks dit wist hij één ding wel zeker en dat was dat hij muziek wilde maken.


Het belang van de juiste Mindset

Een andere belangrijke draad in het leven van Mr. Probz waren de constante tegenslagen waar hij tegen aan liep. In de aflevering komt onder andere naar voren wat hem motiveert en hoe hij omgaat met tegenslagen. ‘Als iets me tegen zit, ga ik dubbel zo hard om toch aan mezelf te laten zien dat ik het kan’. Deze quote doet me erg denken aan het eerdere gesprek met Jay Jay Boske. Deze typische vechtersmentaliteit kwam ook bij hem duidelijk naar voren. Voorbeelden van de tegenslagen in Mr. Probz’ leven die aan bod komen zijn het afbranden van zijn huis en de getekende ‘wurgcontracten’ in de muziekindustrie.

Financiële educatie

Doordat Mr. Probz er op jonge leeftijd al alleen voor stond, vertelt hij over het belang van financiële educatie. Ook bespreekt hij de voornaamste oorzaken van zijn verkeerde investeringen en hoe je dit kan voorkomen. ‘Ik wist in het begin niet eens wat BTW was’. Door de verkeerde adviezen, het proces van geen geld hebben naar ineens veel geld hebben, heeft Mr. Probz veel geld verloren. Desalniettemin, ziet hij dit als leergeld in plaats van verloren geld. Op basis van zijn ervaringen, bespreekt Madelon met Mr. Probz waar zijn huidige investeringen aan moeten voldoen. Hierin komen ook verschillende aspecten naar voren die besproken zijn in eerdere afleveringen met Arno Wellens en Willem Middelkoop. Ook wordt het belang van het geloven in jezelf uitgelicht. ‘Je moet het echt zelf doen, niemand gaat zo gemotiveerd zijn voor jou als jezelf. ‘Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.’

De gevaren van de muziekindustrie

De Hollandse nuchterheid van Mr. Probz komt duidelijk naar voren in dit gesprek. Zo noemt hij zichzelf ook een Unfluencer in plaats van een Influencer. Dit alles zorgt voor zijn unieke visie over de muziekwereld en de sociale media. In het begin van Mr. Probz zijn carrière heeft hij veel contracten getekend die uiteindelijk niet in zijn voordeel bleken te zijn. Onlangs heeft hij hier wel een grote rechtszaak over gewonnen. Om jonge artiesten te behoeden voor deze hebzucht van de muziekwereld, is hij zijn eigen muzieklabel gestart, genaamd: Left Lane Recordings. De normen en waarden van Mr. Probz en zijn Label worden duidelijk besproken in vergelijking met de anderen muzieklabels.

De combinatie van succes, geld, muziek en van een praktijk visie maken dit weer een boeiend gesprek van Madelon met Mr. Probz en ook meer dan de moeite waard om hiervoor te gaan zitten.

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen