Jouw plan voor de bull run van 2021
Jouw plan voor de bull run van 2021
22 mei 2021 
4 min. leestijd

Jouw plan voor de bull run van 2021

Er komt ooit een einde aan deze bull run.
Zo, ik dacht laat ik met het slechte nieuws beginnen, dan hebben we dat maar weer gehad. Wanneer de bull run 2021 precies eindigt kunnen we natuurlijk niet voorspellen, we hebben immers geen glazen bol, maar dat dit gebeurt is een feit.

Dat Bitcoin voor de lange termijn een mooie investering is, dat hoef ik de meeste van jullie niet te vertellen. Echter zijn er meer cryptomunten dan alleen Bitcoin en heeft niet iedereen een investeringsplan voor crypto waarbij de focus ligt op de lange termijn. De mensen die veel in alt-coins hebben geïnvesteerd en/of tijdens de bull run 2021 wat van hun Bitcoin willen verkopen hebben hopelijk wat aan de volgende tips:

Maak een plan en houd je er aan

Zorg ervoor dat je een exit plan hebt, die is voor iedereen verschillend, maar je kunt er bijvoorbeeld aan denken om maandelijks een bepaald percentage of bedrag aan winst te nemen, of bijvoorbeeld wanneer de koers van Bitcoin of één van jouw alt coin posities een bepaald price target heeft gehaald.
Het belangrijkste is dat je een plan hebt waar je je aan houdt zodat op het moment van grote koersstijgingen of dalingen je precies weet wat je moet doen, je hebt immers een plan gemaakt.
Dat zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk vanuit logica handelt in plaats van emotie, daarbij voorkom je dat je mogelijk overhaaste beslissingen maakt, waar je later spijt van krijgt. Benjamin Franklin zei niet voor niets ooit: Wanneer je faalt te plannen, dan ben je aan het plannen te falen.

Zet jouw alt coins tijdig om in Bitcoin, of (micro) cash deze uit.

Naarmate de bull run 2021 tot zijn einde komt, zal de Bitcoin dominatie hoogstwaarschijnlijk afnemen. De BTC dominantie is een indicator die je kunt gebruiken om te kijken hoe Bitcoin presteert tegenover alt coins, en vice versa. In de afbeelding hieronder wordt weergeven in hoeverre de BTC.D (Bitcoin dominantie) en de de koers van Bitcoin, correleert met de prestatie van de alt coins.

Indien de Bitcoin dominantie daalt en de koers van Bitcoin stijgt, dan zal de koers van altcoins snel stijgen, dat noemen we ook wel een alt season. Wanneer het eerder genoemde alt season eindigt is lastig te bepalen, maar het kan misschien een goed idee zijn jouw alt coin posities tijdig af te schalen gedurende eerder genoemd alt season.


Waarom?

Mocht je is een keer wat tijd over hebben dan kun je een kijkje nemen naar welke alt coins booming waren in de bull runs van 2013 en 2017, en welke daarvan je nu nog terugziet in de top 20 van de huidige bull run. Waarschijnlijk zie je er maar een paar terug, de rest zie je niet meer terug. Dit komt onder andere omdat de technologie verbeterd en sommige coins voornamelijk zijn gestegen gebaseerd op positief sentiment in eerdere runs. In de bear market zullen deze coins vrijwel al hun waarde verliezen, en dan is het maar de vraag of die munt de volgende bull run nog relevant is en terugkeert naar zijn huidige koers of hoger…
Daarom is het misschien geen gek idee deze alt coins om te zetten naar Bitcoin, Bitcoin staat immers ten alle tijden op nummer 1 in marktwaarde en heeft zich bewezen als store of value en betaalmiddel en daarin is Bitcoin uniek.

Wat doe je dan met deze Bitcoin?

Inmiddels gaan er theorieën te ronde dat er wel is een supercyclus plaats zou kunnen vinden, dit zou betekenen dat de huidige bull market langer duurt dan in bijvoorbeeld 2013 of 2017 en dat de koers gedurende de eventuele bear market een stuk minder hard zal dalen dan normaal.

Argumenten voor een super cycle zijn:
– Het doorstaan van de stresstest van Maart 2020 waarin Bitcoin niet naar $0 is gegaan. We zagen door corona alle markten crashen en ondanks de liquiditeitscrisis die daardoor ontstond op de exchanges heeft Bitcoin het overleefd en zagen we datzelfde jaar nog nieuwe all time highs.

-Institutionele partijen en banken die instappen en het stijgende vertrouwen wat daar bij komt kijken.

-(hyper)Inflatie door al het extra geld wat er wordt geprint om steunpakketten te financieren, Bitcoin is immers een hedge tegen inflatie.

-De makkelijke wijze waarop je Bitcoin kunt aanschaffen in vergelijking tot vorige jaren.
Indien er een super cycle plaatsvindt, wil je daar natuurlijk graag op meeliften. Als je dan toch de intentie hebt om een gedeelte van jouw Bitcoin uit te cashen, dan kun je er eventueel voor kiezen om maandelijks of wekelijks 1% van jouw portfolio uit te cashen, dat noemen we micro cashen. Op die manier houd je genoeg Bitcoin dat je de boot niet mist maar neem je tegelijkertijd wat winst.

Wees tevreden met jouw behaalde rendement

Het zit er dik in dat je mooie rendementen hebt behaald met het beleggen in crypto, het is begrijpelijk dat wanneer je eenmaal steeds meer winst ziet, dat je alsmaar meer wilt, en dat is vaak waar menig mens de fout in gaat. Mogelijk worden jouw beslissingen dan meer gemaakt gebaseerd op emotie in plaats van logica, waardoor je bijvoorbeeld meer geld gaat investeren dan je eigenlijk kunt missen. Je verliest al gauw het perspectief en je realiseert je misschien niet hoeveel rendement je al hebt behaald op je investering. Als je gaat kijken naar je eigen vaste lasten of salaris zal je vast snel tot de conclusie komen dat je eigenlijk al een behoorlijke stap in de goede richting hebt gezet.

Neem daarom tijdig je winst, je eerder gemaakte plan volgend, en pluk de vruchten van de bull run van 2021 en jouw investering.

PS. Bekijk hier het overzicht van diensten die wij zelf gebruik bij het investeren, beleggen en handelen in assets.

Door Julian van Riemsdijk

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen