Niets is wat het lijkt, geldt ook voor de economie
Niets is wat het lijkt, geldt ook voor de economie
08 juli 2020 
0 min. leestijd

Niets is wat het lijkt, geldt ook voor de economie

Niets is wat het lijkt, zeggen ze wel eens en dat geldt ook voor de economie. Ondanks de ongekende steun herstelt de economie minder goed dan verwacht. De ongekende steunpakketten lijken niet afdoende te werken om de reële economie aan te zwengelen. Verwacht wordt dat het tot 2022 duurt voordat de economie zich weer op een niveau bevindt van voor de crisis.

Wat er in de tussentijd gebeurt is een groot raadsel. Volgens de Fed valt of staat dit met een mogelijke tweede Corona golf. Lang verhaal kort: als die tweede golf komt dan zijn de rapen gaar. De economie kan niet een tweede schokgolf aan. Laten we hopen dat het zo ver niet komt.

Ondertussen neemt de werkloosheid wat af, maar ook hier geldt: niets is wat het lijkt. Want de permanente werkloosheid ook na deze eerste golf neemt enorm toe. Met alle gevolgen van dien.

De snelheid waarmee een economische cyclus verloopt is echter tergend langzaam te noemen, maar niet minder logisch. De oorzaak van iets heeft een heel lange weg te gaan, voordat het gevolg daadwerkelijk tot uiting komt.

In de bovenstaande video bespreken we de positieve en de negatieve affecten van de corona crisis op de economie. Want niets is wat het lijkt en dat geldt misschien nog wel het meest voor de huidige economie.

Over de schrijver
Mijn naam is Madelon Vos en sinds 2013 ben ik actief binnen de cryptobranche. Zo schreef ik columns over cryptocurrencies, economie, investeren en traden voor vele bekende beleggingswebsites, was ik drie jaar co-host bij de podcast genaamd: De Cryptocast van BNR Nieuwsradio en gaf ik het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels focus ik mij voornamelijk op het creëren van (video)content over de economie, investeren én bitcoin. Graag deel ik mijn kennis en enthousiasme met jou.
Reactie plaatsen